Categories
HOME

Austri, 450 euro ndihmë për të papunët, 360 euro për secilin fëmijë

Qeveria austriake njoftoi se do të paguajë 450 euro të tjera shtesë për këdo që kërkon punë për të paktën dy muajt e ardhshëm midis korrikut dhe shtatorit.

Më shumë se gjysmë milioni ishte numri i të papunëve gjatë kohës së pandemisë në Austri. Për ta lehtësuar pak krizën ekonomike që qytetarët e përjetuan për shkak të humbjes së punës, qeveria austriake ka planifikuar që përveç shumës së të hollave që marrin të papunët, të përfitojnë edhe një ndihmë shtesë materiale.

Në konferencën e sotme për shtyp qeveria austriake njoftoi se do të paguajë 450 euro të tjera shtesë për këdo që kërkon punë për të paktën dy muaj e ardhshëm midis korrikut dhe shtatorit.

Kjo shumë parash u premtua nga ministri i Ministrisë Sociale, Rudolf Anschober dhe ministrja e Punës, Christine Aschbacher, raporton ORF, përcjell Albinfo Austria.

Për më tepër, qeveria po ashtu ka premtuar se nga shtatori së bashku me shtesat e tjera familjare, do të paguajë deri në fund të vitit nga 360 euro shtesë për secilin fëmijë në familje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.