Categories
HOME

Grijeni Aloe Veren dhe me pas hidheni tek dora, dicka fanastike do t’iu ndodhe. Do te beheni pishman qe se kishit bere me perpara

Lëngu i aloe verës ka qenë githmonë pjesë e mjekimeve popullore si një “protagoniste” kryesore për shkak të benefiteve të saj.

Ja një listë e benefiteve shëndetësore të Aloe Verës, të cilat ndoshta nuk i dinit:

Lëngu i aloe verës është i tejmbushur me minerale dhe vitamina.

Përmirëson tretjen.

Largon toksinat nga trupi ynë.

Mposht aneminë.

Rrit imunitetin.

Balancon nivelin e horm.oneve.

Mësoni si ta ngrini xhelin e aloe verës:

Vetitë e Aloe Vera-s janë të njohura në mbarë botën. Shumë njerëz kanë një bimë aloe vera në shtëpinë e tyre dhe të tjerë i blejnë gjethet apo produktet bimore në mënyrë që të përfitojnë nga vetitë e saj. Por a e dini se pse duhet t’i ngrini gjethet e Aloe-s? Me siguri ju e keni vënë re se duke përpunuar gjethet e Aloe-s, shumica e substancës xhelatinoze që e mbulon atë, ju rrëshqet nëpër duart tuaja.

Prandaj, një mënyrë e përsosur për të manipuluar më mirë bimën është ta mbani atë të ngrirë. Nga ngrirja e Aloe-s, ju mund të mbani edhe vetitë e paprekura të saj për ta pasur këtë bimë në dispozicion për qëllime mjekësore dhe madje edhe për të trajtuar fytyrën apo shumë përdorime të tjera.

Me një th. ikë, hiqni mbulesën e sipërme të gjethes së aloe-s. Me një lugë, hiqni ngadalë xhelin dhe vendoseni me kujdes në kuti. Ju mund t’i përdorni duart tuaja për të formuar xhel, në mënyrë që të përshtatet me hapësirat e zbrazëta. Pastaj, vendoseni tasin në ngrirjen e frigoriferit.

Nëse doni të rrisni efikasitetin e kësaj bime edhe më shumë ju mund të shtoni disa limona në secilën hapësirë. Ju gjithashtu mund të shtoni vitaminë E për të shtuar më shumë vetitë e këtyre kubave magjike.

Si ta përdorni:

Në rast të dje. gieve. Kaloni një kub aloe vera në zonën e prekur menjëherë pas dje. gies.

Për të kuruar ënj. tjet ose flluskat nga këpucët.

Për të lu. ft.uar aknet.

Përdorni një kub aloe vera për të bërë maska në ​​shtëpi. Në këtë rast, lëreni aloe vera-n në një enë derisa të shkrihet dhe pastaj përziejeni atë me përbërësit që keni zgjedhur.

Për të luftuar kapsllëk ju mund të shtoni një kub të aloe në pijen tuaj të preferuar, duke e shtuar në një enë sa të shkrijë dhe mund ta ëmbëlsoni me pak mjaltë dhe të shtoni disa pika lëng limoni. Duke marrë këtë infuzion për një javë do të vini re përfitime të jashtëzakonshme në shëndet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.