Categories
HOME

Neqoftese keni keto 5 shenja ju duhet menjehere te pini uje, nuk duhet ti neglizhoni

Që qëndrimi i hidratuar është një aspekt i rëndësishëm për mirëqenien psiko-fizike tani dihet. Ajo që është akoma e vështirë për tu kuptuar është se si të kuptoni se jeni në një gjendje optimale të hidratimit.

Për fat të mirë, ekzistojnë disa shenja që tregojnë një gjendje dehidrimi dhe që pasi të kapen si këmbanat e ala. rmit mund të jenë të dobishme për të na shtyrë që të pimë më shumë ujë në mënyrë që ta zgjidhim prob. lemin shpejt dhe pa prob. leme.

Shenjat e dehidrimit

Edhe ata që pinë mjaftueshëm, ndonjëherë, mund të përjetojnë episode të dehidrimit, kjo ndodh për shkak të djersës së tepërt, ose feno. meneve të tjera të vogla, të cilat shpesh nuk u kushtohet vëmendja e duhur.

Meqenëse dehidratimi gjithashtu mund të jetë shumë serioz, sot do të përpiqemi të kuptojmë se cilat janë shenjat që, përveç etjes, tregojnë nevojën për të rritur marrjen e lëngjeve tuaja.

Goja e hidhur dhe fryma e ke. qe. Pa ujë, pështyma nuk pastrohet dhe kjo mund të çojë në një përhapje të bakt. ereve që çon në frymën e ke. qe dhe ndjesinë e përzier të gojës.

Dëshira për të ëmbla. Etja shpesh perceptohet si uri për disa njerëz. Nëse keni një dëshirë të papritur për sheqer ose fruta, trupi juaj ka të ngjarë të kërkojë ujë. Kur stimuli vjen papritur, prandaj këshillohet që të provoni të pini një gotë ujë.

Të qenët i përgjumur. Mund të duket e çuditshme por kur pini pak, trupi ngadalëson proceset e tij jetësore dhe kjo çon në ndjenjën e lodhur dhe të përgjumur. Nëse kjo ndodh pa asnjë arsye, atëherë mbase mund të jetë e përshtatshme të pini një gotë ose dy ujë.

Frymarrje. Edhe marrja e frymës mund të jetë tregim i nevojës për të pirë. Përballë një rrahje zemre të përshpejtuar pa arsye të dukshme, është më mirë të provoni një pije.

Konfuzion mendor dhe nervozizëm. Uji është thelbësor për mirëqenien e trurit dhe për kryerjen e funksioneve njohëse. Kur ndiheni të hutuar, ndjeheni sikur mungon dhe ndjeni një dhimbje koke ndryshe nga zakonisht, një gotë ujë mund të bënte ndryshimin.

Kësaj i bashkohet edhe një nervozizëm i pamotivuar që çon në ndjenjën e ank. thit ose nervoz edhe për marrëzi.

Prandaj është e qartë se pirja ka një rëndësi thelbësore jo vetëm për shëndetin, por edhe për të qenë në gjendje të udhëheqë një ekzistencë paqësore dhe se gjithnjë rrjedh në gjurmët e duhura

Leave a Reply

Your email address will not be published.