Categories
HOME

Numrin 3 as qe e kishit menduar : Ja se cfare ndodh me trupin e njeriut nese konsumoni 2 veze ne dite

Studime të shumta tregojnë se mëngjesi më i mirë duhet të ketë konsum të një veze, pavaresisht se është e zier apo omëletë. Ja disa prej përfitimeve kryesore, nga konsumimi i dy vezëve:

1.Ju ulni rrez. ikun e shfaqjes së ndonjë sëm. undjeje kardiova. skulare

Kolesteroli i lartë është shumë i rrezi. kshëm pasi jep një mundësi më të lartë për ndonjë problem kardiovaskular ose su. lm në zemër. Vezë nuk mund të rrisin nivelin e kolesterolit. Vezër gjithashtu përmbajnë një sasi të lartë të acideve yndyrore omega-3 të cilat mund të zvogëlojnë nivelin e trigliceridit në gj. ak.

2.Ju keni mungesë të acidit folik dhe keni një rrez. ik më të vogël për ndonjë de.fekt të lin. djes

Një vezë është plot me vitaminë B9. Kjo vitaminë quhet gjithashtu acid folik. Nëse keni mungesë të acidit folik gjatë gjithë shtat. ëzanisë, ju mund të dëmtoni sistemin tuaj nervor qendror të fëmijës së palin. dur, por edhe trurin e saj dhe kurrizi. Ngrënia e vezëve do të furnizojë sasinë e mjaftueshme të acidit folik për ju.

3.Procesi i plakjes është duke u ngadalësuar

Sipas një studimi të Charité, e cila është një qendër mjekësore e vendosur në Berlin, konsumimi i disa vezëve me rreze të lirë mund t’ ju ndihmojë kundër kan. ce. rit të lëkurës dhe të zvog.ëlojë procesin e pla. kjes.

Këto janë veçanërisht të dobishme për procesin e plakjes dhe e ngadalësojnë atë. Trupi ynë nuk mund të prodhojë karotenoide në vetvete, kështu që një burim i mirë për ne që t’i marrim ato është përmes ushqimit.

4.Rre. ziku i kan. ce. rit është zvogëluar.

Sipas një studimi, konsumi i përditshëm i vezëve do të zvogëlojë rrez. ikun e kan. ce. rit të gjirit në 18%, sidomos tek vajzat adoleshente.

5.Është e mirë për mëlçinë, flokët dhe lëkurën tuaj

Vitamina B12, proteina dhe biotina janë të gjitha një pjesë shumë e rëndësishme e vezëve. Ne kemi nevojë për të gjitha këto për të pasur lëkurë rrezatuese dhe flokë të shëndetshëm.

Vezët përmbajnë squfur dhe proteina të cilat janë shumë të mira në rastin e flokut të dobët. Vezët janë gjithashtu të bollshme në lecithin dhe kjo është veçanërisht e mirë për prob. lemet e zorrëve dhe ju ndihmon në procesin e detoksifikimit.

6.Sytë tuaj do të mbeten të shëndetshëm

Vezët gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të keni një shikim shumë të mirë! Ato përmbajnë mjaft zeaksantinë, vitaminë A dhe lutein, të cilat janë jashtëzakonisht të dobishme për shikimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.