Categories
HOME

Mjeku njohur Shqiptar : Nuk më vjen mirë ta them, por ky ishte gabimi që e katandisi Shqipërinë në këtë gjendje

Mjeku Kita Sallabanda në një intervistë për “ABC News” u shpreh se virusi me ardhjen e temperaturave të larta ka humbur virulencën dhe në pjesën e Evropës në të cilën u morën masa po inf ekton më pak njerëz.

Në Shqipëri sipas tij lirimi nuk u bë në mënyrë të shkallëzuar dhe kjo ka sjellë një rritje të sëm. urëve. “Është e vërtetë se në Shqipëri u bënë në mënyrë të gabuar masat liruese”, u shpreh ai.

Ai shtoi se dy vendet që kanë pasur numrin më të lartë të prekurve, Spanja dhe Italia ka një rënie dr astike, ndërsa në Shqipëri ka ndodhur e kundërta. Sipas mjekut nuk është problemi i virulencës së virusit, por kjo situatë duhet zgjidhur me masat që duhet të ndërmerren.

“Dy vendet që kanë pasur më shumë të së. murë si Spanja dhe Itali ka një rënie drastike të së. murëve. Në Shqipëri kemi pak a shumë të njëjtat numra. Kjo do të thotë se nuk është problemi i virulencës së virusit, por duhet zgjidhur me masat që duhet të ndërmerren.

Virusi ka humbur virulencën në pjesën e Evropës në të cilën u morën masa. Në Shqipëri unë mendoj që masat që u morën, pra lirimi, nuk u bë në mënyrë të shkallëzuar dhe kjo ka bërë që të kemi rritje të numrit të sëm. urëve. Por ajo që unë kam thënë qëndron, pra virulenca ka rënë dhe në të gjitha vendet e Evropës ka rënie drastike të numrit të inf. ektuarve, me përjashtim të Shqipërisë”, sqaroi mjeku.

Gjatë intervistës Sallabanda u shpreh se lirimi i masave duhej bërë në mënyrë graduale.

“Lirimi i masave duhej bërë në mënyrë graduale. Njëkohësisht duhet të merreshin masa për fluksin, që spitalet në Shqipëri të mos bëheshin burim inf. eksioni. Spitalet në Shqipëri janë kthyer në qendra infe. ksioni, dhe kjo është një nga kritikat e mia.

Çështja e mbajtjes së maskës në rrugë është me rëndësi. Në Shqipëri nuk bëhet në mënyrë masive. Në Shqipëri u veprua shumë mirë në fillim, por lirimi i masave duhet të bëhej me më shumë inteligjencë. Keni një problem shumë të madh, ditën e djeshme BE po diskutonte për çështjen e lejimi të vendeve që do të lejojnë të futen në BE.

Ata do të pengojnë ato vende që kanë të së. murë një numër të konsiderueshëm për 100 mijë banorë. Është e mundur që Shqipëria të ngelet në atë grupin e vendeve që nuk mund të futen në Evropë, ky është një problem shumë i madh për shqiptarët”, deklaroi Sallabanda,

Leave a Reply

Your email address will not be published.