Categories
HOME

A duhet t’i ushqejnë fëmijët me gji nënat e infektuara me virusin korona, flasin nga Organizata Botrore

OBSH me studim të ri rreth asaj se a duhet t’i ushqejnë fëmijët me gji nënat e infektuara me korona. Nënat e reja të infektuara me korona duhet të vazhdojnë ushqyerjen me gji dhe nuk duhet të ndahen nga foshnjat e tyre. Kjo është deklarata e Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), këtë të premte duke shtuar se përfitimet e ushqyerjes me gji kalojnë çdo rre/zik.

Shefi i OBSH’së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, tha në një konferencë virtuale për shtyp, se agjencia shëndetësore e SHBA’ve ka hetuar në lidhje me rreziqet që nënat mund të transmetojnë te foshnjat e tyre kur i ushqejnë ato me gji. “Ne e dimë që fëmijët janë me rrezik relativisht të ulët ndaj virusit korona, por janë në rre/zik të lartë nga shumë sëmundje dhe kushte të tjera që i parandalon ushqyerja me gji”, – thotë ai. “Bazuar në provat e dhëna, këshillat e OBSH-së janë që përfitimet e ushqyerjes me gji tejkalojnë çdo rrezik potencial të transmetimit të virusin”, – shtoi ai.

Anshu Banerjee, këshilltari i lartë i OBSH-së për shëndetin riprodhues dhe përgjegjës në studim, tha se deri më tani, virusi i gjallë që shkakton COVID-19 nuk është gjetur në qumështin e gjirit. “Nënat me virusin korona, të dyshuara ose të konfirmuara, duhet të vazhdojnë ushqyerjen me gji dhe të mos ndahen nga foshnjat e tyre, përveç rasteve kur nëna nuk është shumë mirë me shëndet”, – përfundon Tedros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.