Categories
HOME

Zhdukini puçrrat brenda natës vetëm me këto mënyra

Kuba akulli

Mbështillni kubat e akullit me një leckë të pastër dhe fërkojeni mbi puçërr për dy apo tre minuta.

Temperaturat e ulëta i zvogëlojnë poret e lëkurës, duke e bërë të vështirë mbushjen e tyre.

Pika për sy

A e keni ditur se pikat e syve kanë efekt edhe në puçërr? Po, pra.

Nëse keni puçrra në fytyrë, atëherë hidhni disa pika të ilaçit për sy në të për të zvogëluar acarimin.

Megjithatë, efekti i pikave për sy do të zgjasë vetëm pak orë.

Pasta e dhëmbëve

Pasta e dhëmbëve e thanë lëkurën, rrjedhimisht e zvogëlon ënjtjen dhe pezmatimin.

Preferohet të përdorni pastë të bardhë të dhëmbëve, pasi ato me ngjyrë përmbajnë kimikale të dëmshme të cilat e dëmtojnë lëkurën.

Të bardhat e vezës

E bardha e vezës e largon ujin dhe bakteret nga poret, të cilët janë shkaktarët kryesorë të puçrrave.

Proteina ndihmon në zvogëlimin e puçrrave të papritur, si dhe heqjen e pikave të zeza në hundë me rrënjë.

Limoni

Acidi citrik dhe vitamina C, me të cilat është i pasur lëngu i limonit, ndihmojnë në vrasjen e baktereve në puçrra, dhe shërojnë zonën ku gjenden ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published.