Categories
HOME

Një Shi I Frikshëm Merimangash Bie Bashk Me Borën SubhanAllah (Video)

Banorët e San Antonio da Platina në Brazil dëshmojnë një fenomen shumë të çuditshëm për një shi të frikshëm merimangash transmeton Faktiditor.ch. Ky fenomen ditë më parë u paraqit edhe në Australi. Qyteti i vogël i Goulburn, në Australinë Jugore, përjetoi këtë fenomen të frikshëm javën e kaluarNëse nuk është e pazakontë për merimangat të fluturojnë, është e jashtëzakonshme për të parë miliona ulje në të njëjtin vend.

Shiu i merimangave” ndodh kur një numër i madh i këtyre gjallesave vendos të migrojë përnjëherë, duke shfrytëzuar teknikën me balon (angl. balooning) – të gjitha merimangat fillojnë të thurin rrjetë përnjëherë, duke krijuar njëfarë lloj arashuti, me të cilin mund të lëshohen në lokacion të ri.“Shumë merimanga e shfrytëzojnë këtë teknikë, por jo njëkohësisht dhe në numër aq të madh. Ky proces gjithmonë ndodh rreth nesh, vetëm se nuk ë vërejmë. Ai ua mundëson merimangave të kalojnë distanca të mëdha për kohë të shkrtër”, thotë antomologu Rik Veter, profesor në universitetin “California Riverside”.

“Ky është edhe shkaku pse merimangat banojnë në secilin kontinent – shfaqen rregullisht edhe në Antarktik, vetëm se tje vdesin shpejt për shkak të kushteve të ashra natyrore”, thotë Veter.Kur merimangat përnjëherë në truall i lëshojnë rrjetat e tyre, i tërë pejzazhi mbulohet me rrjet merimangesh. Ku fenomen quhet “flokët engjullorë”, kurse rëndom sfaqet pas sasive të mëdha të të reshurave, si dhe përmbytjeve. Në të vërtetë, kjo teknikë pengon që kokëgjymtyrët të mos mbyten.“Shi merimangash” deri më tash është shënuar në Tkesa, Brazil dhe në rajon të Vaga Vagas në Uelsin e Ri Jugor.Por ekspertët e teknologjisë insistojnë se këto ‘rebeshe shiu’ janë në fakt një ‘përpunim i mirë teknologjik’ që plasohet në opinion e servohet si real./

Leave a Reply

Your email address will not be published.