Categories
HOME

15 Lëvizje për të Shkrirë Tulin e Barkut, Nëse Keni Vetëm 10 Minuta të Lira në Ditë

Një bark i varur dhe i butë është i bezdisshëm dhe i vështrië për t’u hequr, veçanërisht nëse je shumë të zënë me punë. Gjithë rutina e palestrës merr të paktën një orë dhe ndonjëherë ju thjesht nuk mund të gjeni kohë për të.

Për fat të mirë, edhe 10 minuta në ditë mund t’ju ndihmojnë për të formuar trupin tuaj të ëndërrave. Ka ushtrime të lehta, të shpejta dhe të efektshme që mund të bëni në mëngjes ose në mbrëmje dhe ata do t’ju marrin vetëm 10 minuta!

Ne e kuptojmë se sa e zënë mund të jetë jeta moderne, prandaj kemi mbledhur një listë të disa ushtrimeve të shkurtra për barkun tuaj. Ju mund të zgjidhni ato që ju pëlqejnë, kombinojini ato dhe praktikojini gjatë kohës së lirë!

Për nxehje: kërcimi me litar

Mënyra më e mirë për të filluar stërvitjen tuaj dhe për të ngrohur trupin është duke u hedhur me litar. Kjo kardio e shpejtë është e gjithë ajo që ju nevojitet për një nxitje të mirë të energjisë. Përsëriteni për 30 sekonda.

Dërrasa me gjurin në bërryl

Synimet: Ky ushtrim është i mirë për mukujt e barkut, të kofshëve, të legenit, dhe supet.

Çfarë duhet të bëni:

Merrni një pozicion dërrase: vendosni parakrahët në qilimin e yogës dhe vendosni bërrylat nën supe.
Mbajeni trungun dhe shpinën të angazhuar, sillni gjurin tuaj të majtë drejt bërrylit tuaj të djathtë.
Qëndroni në këtë pozicion për disa sekonda dhe silleni këmbën sërish në vend.
Përsëriteni të njëjtën gjë me këmbën tuaj të djathtë.
Alternoni këmbët për 30-40 sekonda.
Këshillë: Ky ushtrim mund të kryhet mbi një shtresë yoga ose në një top për trupin (niveli i avancuar).

Dërrasa anësore

Synimet: Ky ushtrim ndihmon për të djegur dhjamin në pjesët anësore të barkut.

Çfarë duhet të bëni:

Shtrihuni në qilimin e yoga-s në anën tuaj të djathtë. Vendosni njërën këmbë në krye të tjetrës.
Mbështeteni veten në bërryl dhe ngrini belin lart. Mbani trupin tuaj drejt nga koka deri te këmbët.
Vendosni pëllëmbën e dorës së majtë prapa kokës dhe ngadalë ngrini gjurin tuaj të majtë drejt bërrylit tuaj të majtë.
Qëndroni në këtë pozicion për disa sekonda dhe kthehuni në atë fillestar.
Përsëriteni për 40 sekonda në secilën anë.
Prekja e gishtit të këmbës

Synimet: prekja e gishtërinjve të këmbës synon të ushtrojë muskujt e barkut.

Çfarë duhet të bëni:

Filloni në qilimin tuaj të yoga-s, përtheni gjunjët dhe të mjaini këmbët larg po aq sa gjërësia e belit tuaj. Vendosini duart pas jush.
Ngrini trupin tuaj nga toka, qafa juaj duhet të jetë e relaksuar, por trungu i trupit duhet të jetë i angazhuar.
Ngrini një këmbë lart dhe përpiquni të arrini gishtat e këmbës me doren tjetër.
Qëndroni në këtë pozicion për disa sekonda. Pastaj përsëriteni në anën tjetër.
Përsëriteni për 60 sekonda duke alternuar këmbët.
Këshillë: Mos e mbani legenin shumë lart në fillim, sepse sa më lart që të jetë, aq më e vështirë do të jetë kryerja e ushtrimit.

Ngjitja

Synimet: Ky ushtrim synon muskujt e barkut.

Çfarë duhet të bëni:

Ju do të duhet një top stabiliteti për këtë ushtrim. Së pari, vendosni duart në një top duke i mbajtur në një largësi prej disa cm nga njëra-tjetra.
Drejtoni këmbët dhe mbështeteni trupin tuaj siç tregohet në foton e mësipërme.
Sigurohuni që trupi të qëndrojë në vijë të drejtë.
Mbajeni trungun e trupit të angazhuar dhe ngrini gjurin tuaj të majtë drejt gjoksit. Qëndroni në këtë pozicion për një sekondë dhe silleni këmbën poshtë.
Alternoni këmbët dhe mbani veten të shtrënguar mbi topin e stabilitetit.
Përsëriteni stërvitjen për 30 sekonda.
Këshillë: Nëse nuk keni një top stabiliteti, mund ta bëni këtë stërvitje në qilimin e yoga-s, duke filluar në një pozicion dërrase.

Bilanci i luftëtarit

Synimet: Bilanci i luftëtarit synon barkun, gjoksin, shpatullat, krahët dhe këmbët.

Çfarë duhet të bëni:

Qëndroni në këmbën tuaj të majtë, pastaj ngrini gjurin tuaj të djathtë përpara jush, deri në lartësi të belit.
Përkuluni përpara dhe zgjatni krahët përpara duke shtrirë këmbën tuaj të djathtë pas jush.
Mbani këmbën tuaj të majtë pak të përkulur kështu që trupi juaj të jetë paralel me dyshemenë.
Qëndroni në këtë pozicion për 10 sekonda dhe kthehuni ngadalë. Përsëriteni në anën tjetër.
Bëni përsëritje për 60 sekonda.
Rrotullimi Rus

Synimet: Ky ushtrim synon të gjithë muskujt në trungun e trupit, oblikët dhe shpinën.

Çfarë duhet të bëni:

Uluni në dysheme dhe shtrini këmbët tuaja drejt para jush.
Shtrihuni pak mbrapa dhe të filloni të ngrini këmbët tuaja lart.
Ato duhet të jenë paksa të përkulura në gjunjë. Ndaloni kur gjunjët tuaj të afrohen me gjoksin.
Mbani ekuilibrin dhe trungun të angazhuar dhe filloni të ktheni bustin tuaj nga njëra anë në tjetrën. Mos i lëvizni këmbët.
Përsëriteni për 2 minuta.
Shtrirja me kokë poshtë

Synimet: Ky ushtrim synon trungun dhe muskujt e kofshëve.

Çfarë duhet të bëni:

Vendosni druart në tokë duke i mbajtur larg aq sa gjërësia e shpatullave, ngrini të pasmet dhe mbani këmbët tuaja drejt. Sigurohuni që shpina juaj të jetë drejt dhe koka juaj drejt midis krahëve.
Përkulni gjurin tuaj të djathtë dhe silleni drej bërrylit të krahut të majtë duke kthyer edhe pjesën e bustit tuaj në të djathtë së bashku me të.
Ndaloni për një sekondë dhe pastaj ngadalë ngrini këmbën në ajër.
Qëndroni në këtë pozicion për disa sekonda dhe pastaj sillni këmbën drejt bërrylit tuaj të djathtë.
Përsëriteni për 30 sekonda me secilën këmbë.
Shtrirjet e shpinës

Synimet: Ky stërvitje është marrë nga yoga, stimulon zonën e barkut, kafazin e kraharorit dhe supet.

Çfarë duhet të bëni:

Qëndroni në dysheme me këmbët tuaja në një vijë me shpatullat tuaja. Kthejeni këmbën tuaj të djathtë në të djathtë, 90 gradë dhe kthejnë këmbën tuaj të majtë pak në të djathtë.
Kthejeni bustin tuaj në të djathtë, pastaj filloni të ktheni drejt këmbës tuaj të majtë, kështu që të jetë paralel me këmbën e djathtë.
Përkulni gjurin tuaj të djathtë dhe t’i mbajtur këmbët tuaja të angazhuara. Vendosni dorën tuaj të majtë në dysheme pranë këmbës suaj të djathtë. Dora e djathtë duhet të ngrihet lart drejt qiellit.
Mbani të dy duart drejt dhe qëndroni në këtë pozicion për 10-20 sekonda.
Përsëriteni në anën tjetër.
Përplasja e topit

Synimet: Topi i mjekësisë synon tricepsin, barkun, supet, pulpat e këmbëve, shpinën dhe muskujt e kofshëve.

Çfarë duhet të bëni:

Merrni një top ushtrimesh dhe qëndroni me këmbët tuaja në një largësi sa gjerësia e shpatullave.
Vendoseni topin mbi kokën tuaj.
Përpalseni topin në dysheme sa më shumë të jetë e mundur duke përdorur muskujt tuaj. Pastaj merreni dhe mbajeni në dorë duke angazhuar shpinën dhe trungun e trupit tuaj.
Bëni këto veprime për një minutë.
Pozicioni i kobrës

© depositphotos.com
Synimet: Kjo stërvitje yoga firmos dhe tonet supet, abdomen, dhe mollaqe.

Çfarë duhet të bëni:

Shtrihuni në dysheme me fytyrën tuaj poshtë. Zgjasni këmbët dhe vendosni ato vetëm disa centimetra larg njëra-tjetrës.
Vendosni pëllëmbët tuaja nën shpatullat tuaja dhe vendosni supet tuaja anash trupit.
Merrni frymë dhe ngrini kraharorin tuaj duke e shtyrë në tokë me të dy duart.
Përkulni pjesën e sipërme të trupit dhe shpinë aq sa ndiheni rehat. Mbajeni trungun e trupit të angazhuar. Qëndroni në këtë pozicion për 10 sekonda.
Përsëriteni 3 herë me nga 10 sekonda secila herë.
Kalimi i topit

Synimet: Kalimi i topit të stabilitetit synon barkun tuaj, muskujt e këmbëve dhe zonat e shpatullave.

Çfarë duhet të bëni:

Do t’ju duhet një top stabiliteti për këtë ushtrim. Shtrihuni me shpinë në qilim dhe mbani topin me duar mbi kokën tuaj.
Angazhoni trungun e trupit, ngrini krahët lart dhe vendoseni topin midis këmbëve.
Ulini krahët në dysheme. Ulini edhe këmbët tuaja në dysheme duke mbajtur topin.
Kalojeni topin në duart tuaja.
Përsëriteni 15 herë.
Këshillë: Nëse nuk keni një top stabiliteti, mund të përdorni një jastëk të madh.

Gërvimi i kundërt

Synimet: Gërvimet e kundërta synojnë të gjithë muskujt e barkut, duke vënë theks të veçantë në muskujt e poshtëm të tij.

Çfarë duhet të bëni:

Shtrihuni në qilim dhe vendosni krahët anash trupit. Pastaj ngrini këmbët dhe mbajini themrat pingul me dyshemenë. Përkulni gjunjët në një kënd 90 gradë.
Angazhoni muskujt e barkut tuaj dhe lëvizin gjunjët drejt gjoksit. Kofshët duhet të ngrihen nga dyshemeja.
Merrni frymë dhe qëndroni në këtë pozicionin për disa sekonda.
Ngadalë kthehuni. Përsëriteni 30 herë.
Vakumi i stomakut

Vakumi i stomakut është një ushtrim i mrekullueshëm për të filluar ose për të përfunduar rutinën tuaj të stërvitjes. Nuk është i vështirë për t’u kryer, por ato ka një ndikim të madh në muskujt e barkut. Është një mënyrë e shkëlqyer për të humbur yndyrën tuaj të barkut pa humbur shumë kohë.

Çfarë duhet të bëni:

Qëndroni në dysheme me këmbët tuaja në një largësi prej njëra-tjetrës sa gjërësia e shpatullave. Duart duhet të jenë në bel.
Nxirrni sa më shumë ajër që të mundeni nga mushkëritë tuaja.
Zgjeroni gjoksin dhe përpiquni të thithni stomakun tuaj sa më shumë që mundeni. Imagjinoni, sikur po përpiqeni të prekni shtyllën kurrizore me barkun tuaj.
Qëndroni në këtë pozicion për 20 sekonda dhe nxirrni frymën.
Përsëriteni 10 herë.
E rëndësishme: Kjo stërvitje duhet të bëhet me stomak bosh për të shmangur çdo problem të tretjes. Nëse keni ndonjë problem me zemrën ose tmushkëritë, atëherë është më mirë të mos e praktikoni këtë ushtrim.

Relaksimi në karrige

Në fund të stërvitjes suaj uluni në një karrige, pushoni pak kohë dhe bëni një aktivitet të thjeshtë – si haqe me krahë.

Çfarë duhet të bëni:

Mbani shpinën drejt, përkulni gjunjët në një kënd 90 gradë dhe vendosni duart prapa kokës.
Ngadalë kryeni një lëvizje rrethore me bërrylat tuaj.
Kjo duhet t’ju ndihmojë të përmirësoni sjelljen tuaj dhe të tonifikoni supet. Është e rëndësishme të punoni me posturën tuaj, sepse qëndrimi i keq mund t’ju bëjë të dukeni të shëndoshë.
A keni kohë të mjaftueshme për një rutinë në palestër apo a jeni një person i zënë? Cilat ushtrime nga lista ju pëlqyen? Ndoshta keni stërvitjet tuaja që dëshironi të ndani me ne? Le t’i diskutojmë të gjitha në seksionin e komenteve!

Categories
HOME

Unë Bëra Streçing 10 Minuta Çdo Ditë dhe Mos i Besoni po Deshët Ndryshimet që Ndodhën!

Që nga klasa e parë në shkollën fillore, kam dëgjuar shumë gjëra të mira rreth ushtrimeve të tendosjes, por unë nuk i kam marrë seriozisht në atë kohë.

Kur bëra 30 vjeçe, fillova të provoja dhimbje në shpinë herë pas here. Asnjë ilaç që mora unë nuk do të më ndihmonte, kështu që më duhej të kërkoja zgjidhje të tjera për këtë problem. Atëherë unë vendosa të bëja një eksperiment dhe të përfshihja shtrirjen në rutinën time të përditshme.

Unë shtrija muskujt e mi për 10 minuta në ditë për një muaj dhe tani unë mund të shoh disa ndryshime të papritura në trupin tim.

Sidomos për ju, unë do të doja të ndaja rezultatet që kam përjetuar pas këtij eksperimenti dhe me të vërtetë shpresoj të inkurajoj lexuesit tanë të ndjekin shembullin tim.

Rutina ime e të ushtruarit:

Përkulja kokë-këmbë: Uluni në dysheme me këmbën e djathtë të shtrirë në anë, me gjurin e majtë të përthyer dhe me këmbën tuaj të majtë pranë pjesës së brendshme të kofshës së djathtë.

Përkuluni në anën e djathtë dhe kapni këmbën tuaj të djathtë me të dy duart. Mbajeni për 60 sekonda, pastaj ndryshoni anë.

Pozicioni i bretkosës: Uluni në dysheme me këmbët tuaja nën të pasme dhe gjunjët larg njëri-tjetrit. Mbani këmbët në dysheme, ngrini të pasmet tuaja dhe shtrini duart tuaja përpara në dysheme sa më shumë të jetë e mundur.

Këmbët të ndahen nga njëra-tjetra derisa të ndjeni një shtrirje tek kofshët. Qëndroni në këtë pozicion për 2 minuta.

Pozicioni kobra: Shtrihuni në stomak. Shtrini këmbët dhe vendosni duart në dysheme poshtë shpatullave. Ngrini pjesën e sipërme të trupit nga dyshemjae, duke drejtuar bërrylat. Qëndroni në këtë pozicion për 2 minuta.

Vendosini duart dhe këmbët në dysheme në një largësi prej njëra-tjetrës sa gjërësia e shpatullave. Mbani krahët dhe këmbët drejt dhe qëndroni në këtë pozicion për 2 minuta.

Shtrirja e shtyllës kurrizore: Uluni në dysheme dhe shtrijini të dyja këmbët para jush. Përkulni gjurin tuaj të majtë dhe vendosni bërrylin tuaj të djathtë mbi të.

Vendoseni dorën tuaj të majtë në dysheme pas jush dhe shikoni prapa supit të majtë. Qëndroni kështu për 60 sekonda, pastaj ndryshoni anët dhe përsëriteni.

Rezultatet:
Kam filluar të fle më mirë.

Dhimbja e shpinës nuk ishte problemi im i vetëm përpara eksperimentit. Unë gjithashtu kisha probleme mjaft të bezdisshme gjumi. Pagjumësia, gjumi i trazuar, ndjenja e rraskapitjes pas zgjimit – këto fjalë ishin të njohura për mua. Por unë me të vërtetë nuk e prisja që shtrirja të mund të më ndihmojë të pushoja me një gjumë të qetë.

Rezulton se shtrihja para gjumit mund të lehtësojë tensionin e muskujve dhe të parandalojë dhimbje që ndërpresin gjumin. Kur nuk ka asgjë që t’ju shqetësojë gjatë natës, cilësia e gjumit tuaj përmirësohet dhe ju ndiheni më të freskët në mëngjes.

Pra, jo më shumë çaj kamomil për mua, shtrirja është mjeti më i mirë!

Më në fund ndjeva trupin tim.

Natyrisht, shtrirja është mënyra e përsosur për të bërë trup. Por kjo nuk është kjo çështja. Për mua, stërvitjet e shtrirjes janë bërë një mënyrë për të rikthyer përsëri trupin tim.

Kur qëndroni gjthë ditën ulur, nuk i ndjeni fare këmbët në shtëpi. Kështu ndodhi me mua. Por kur fillova të ushtrohesha, kuptova se trupi im kishte nevojë për vëmendjen time më shumë sesa mendoja.

Kjo vetëdije më lejoi të vazhdoja të ushtruarit në një mënyrë më të zgjuar, duke punuar me ato muskuj që ishin më të dobët dhe duhej të tendoseshin.

Ndihem më pak e ngadaltë.

E kisha të vështirë të qëndroja zgjuar gjatë ditës së stërgjatë dhe të lodhshme të punës. Rreth mesditës, ndjehesha aq e ngadaltë dhe letargjike saqë gjithçka që mund të bëja ishte të përpiqesha të mendoja për një vend ku mund të flija e qetë, ndërsa shefi im ishte i zënë me gjëra të tjera.

Ushtrimet e shtrirjes mbi tavolinën time për 10 minuta në ditë më ndihmuan të rrisja ndjeshëm nivelin e energjisë. Unë nuk ndihem më dembele. Përkundrazi, produktiviteti im në punë është përmirësuar dhe unë e kam adoptuar edhe zakonin e të ecurit gjatë pushimit të drekës. Mirupafshim lodhja ime e mesditës!

Më është larguar dhimbja e shpinës.

Dhimbja e vazhdueshme në kurrizin tim është ajo që më bëri të filloja këtë eksperiment. Gjithmonë kam dëgjuar se shtrirja ndihmon në shërimin dhe parandalimin e dhimbjeve të shpinës duke forcuar muskujt dhe duke zvogëluar rrezikun e tendosjes së muskujve.

Çuditërisht, ishte e vërtetë.

Si një një person që qëndroja ulur, që praktikisht nuk ka kohë për të bërë një stërvitje të plotë çdo ditë, unë zgjodha diçka që mund të zvogëlonte ngurtësinë në kurrizin. Rezultoi që shtrirja ishte zgjidhja perfekte.

Pas një muaji ushtrimesh, më në fund ndihesha e lehtësuar – dhe nuk kam më dhimbje. Përveç kësaj, muskujt e mi janë bërë më të fortë dhe nuk ka më nyje në shpatullat e mia.

Rezultatet e mia laboratorike janë përmirësuar.

Disa studime tregojnë se ushtrimet e shtrirjes gjithashtu ndihmojnë në uljen e kolesterolit dhe mbajnë nivelet e glukozës në kontroll duke parandaluar forcimin e arterieve dhe rritjen e rrjedhjes së gjakut në të gjitha organet e brendshme. Kështu që vendosa ta provoja edhe këtë pikë.

Para eksperimentit, nuk më interesonte vërtet shëndeti. Mungesa e ushtrimit të rregullt, zakonet e dobëta dietike dhe stili i jetës swdentare – të gjitha kontribuonin në nivelin e lartë të kolesterolit dhe sheqerit. Megjithatë, shtrirja në baza rutinore më ndihmoi shumë – rezultatet e testeve të mia të gjakut u kthyen në normale.

Ekuilibri im është përmirësuar.

“Shtrirja mund të parandalojë ngurtësimin e muskujve dhe do t’i sjellë trupit tuaj përsëri ndjenjën e balancimit,” kjo është ajo që kam lexuar një muaj më parë.

Epo, më duhet të them se kam pasur disa probleme me koordinimin në të kaluarën – nëse qëndron ulur në karrige gjatë gjithë ditës, nuk mund të kesh një ndjenjë të përsosur të ekuilibrit, apo jo?

Megjithatë, ndjeva se diku kishte një gabim kur u përpoqa të ngisja një biçikletë disa vjet më parë. Unë thjesht nuk munda të mbaj ekuilibri.

Sot, thjesht nuk mund ta kuptoj pse një detyrë e tillë e lehtë ishte kaq e vështirë për mua dhe unë jam krenare të them se më në fund i tregova gravitetit se kush është bosi!

Ndihem më pak e stresuar.

Kur jeni duke përjetuar stres, ka një shans që muskujt tuaj të jenë të tensionuar. Kjo quhet psikosomatikë. Në teori, kjo duket shumë e ndjeshme, por kurrë nuk do ta kisha menduar se shtrirja funksionon më mirë se çdo sedative.

Unë e kam përmendur tashmë se produktiviteti im në punë është përmirësuar. Por kjo nuk ndodhi vetëm për shkak të rritjes së energjisë. Shtrirja gjithashtu më ka ndihmuar të qetësoj mendjen time dhe të kthej ndjenjën e mirëqenies.

Kjo qetësi mendore më ka ndihmuar të ndihem e relaksuar dhe të punoj me një mendje të qartë, pa ndonjë mendim të bezdisshëm apo negativ.

Nuk kam më ftohtë gjatë gjithë kohës.

Ju ndoshta e dini që shtrirja rrit furnizimin me gjak në indet e muskujve tuaj. Megjithatë, unë personalisht nuk e kisha idenë se ky përfitim do të kishte të bënte jo vetëm me muskujt e mi, por edhe me të gjitha organet e mia të brendshme dhe pjesët e trupit.

Pa lëvizur shumë, gjithmonë e ndjeja veten të ftohtë, sidomos në duart dhe këmbët. Çfarëdo që unë bëja për t’i ngrohur ato nuk punonin në afat të gjatë – pëllëmbët e mia ngriheshin përsëri pas disa minutash ushtrime.

Ushtrimet më kanë lejuar të përmirësoj transportimin e oksigjenit dhe të gjakut të pasur me lëndë ushqyese në tërë trupin. Tani, ky qarkullim më i mirë më ndihmon të mbaj normale temperaturën në të gjitha pjesët e trupit tim.

Sa shpesh bëni shtrirje të muskujve? A ju ndihmojnë ato të ndiheni më mirë? Ndani përvojën tuaj në komentet e mëposhtme!
Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Shifra marramendëse/ Gjeneva në Zvicër thyen rekord, zbuloni sa do të jetë paga minimale në këtë qytet

Gjeneva pritet të rrisë pagën minimale në vend në rreth 3800 euro, që raportohet të jetë më e larta në botë, pasi autoritetet lokale kanë aprovuar masat e reja në një votim të befasishëm, në qytetin e zviceran.

500 mijë votues në kanton votuan pro kalimit të propozimit të sindikatave dhe partive të majta, pasi dy herë e kishin refuzuar në të kaluarën më 2011 dhe 2014.

Paga minimale për orë do të rritet në 21 euro për orë, gati dyfishi i asaj që është në Francë.

Tani në Gjenevë paga minimale mujore do të jetë 4086 franga bazuar në punën 41-orëshe në javë, apo 49 mijë franga në vit, një nga qytetet më të shtrenjta për të jetuar në botë.

“France 3” ka raportuar se masat kanë ardhur pasi qyteti zviceran, ekonomia e të cilit varet nga turistët, ishte goditur nga pandemia e koronavirusit.
Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Ju lutem e dua jetën! Shqiptarë viheni dorën në zemër, kjo vajzë ka nevojë për ndihmën tuaj që të jetojë

Adisa Cacaj është d iagnost ikuar me sëmundjen leu kemi ak ute. Adisa ka nevojë për ndihmën e të gjithë shoqërisë, kontributin tuaj mund ta bëni përmes gjirollogarisë.

Adisa Cacaj from Deçan has recently been diagnosed with Acute Leukemia and urgently needs our help to survive. The cost of her treatment is 200,000 Euros, and fundraisers have already started. Through

Thirrje për ndihmë ka bërë edhe kryetari i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj.
Ai ka thënë se sot në qendër të qytetit kanë filluar grumbullimin e mjeteve financiare!

Categories
HOME

Konkurenti e thotë “troç” në mes të emisionit: Jam bisek*ual

Graciano është një nga personazhet më të përfolur në rrjetet sociale.

Ai është përfolur sistemtikisht për orientimin e tij seksual, ku ndjekësit shpreheshin se me shumë mundësi është “gay” dhe se në studio ka ardhur vetëm për famë. Në takimin që Graciano zhvilloi me Anën, ai tregoi se nuk është “gay”, por “biseksual”. U shpreh se ka raste që bullizohet në jetën e përditshme, por nuk mërzitet.

Thotë se këtë gjë e tregon për herë të parë dhe zgjodhi për t’ia thënë Anës, sepse me të vërtetë për të ka një pëlqim.

Ana: Unë pashë personin indiferent që shpesh herë dëshironte të fliste dhe nuk e merrte guximin për të folur.

Graciano: Më ka bërë pak përshtypje, nuk ndodh në jetën e përditshme, sepse në këtë vend jetojmë dhe është pak mentalitet i mbyllur, unë nuk jam gay. Unë jam bis eksual, të pranoj ty sepse ndihem shumë mirë me ty. Është herë e parë që e pranoj këtë gjë.

Ana: Unë të sugjeroj ta pranosh veten si je dhe mos të mendosh çfarë mendon bota për ty.

Graciano: Unë nuk paragjykoj pjesën e të qenit gay, bis eksual. Unë u futa aty, çfarë ke lidhje ti me këtë emision. Si unë që vishem, kam qejf të eksperimentoj me veten, më pëlqen të kurohem, të vishem, është edukatë. Nuk e kuptoj që ndodh pjesa e bullizmit. Unë kam zgjedhur një rreth shoqëror që përshtatem shumë. Kam më shumë shoqe.Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Gruaja që lindi tetënjakë, rrëfimi i saj të prek shpirtin: Po i rris e vetme se burri më la

Nataly Sulman në vitin 2009 lindi tetënjakë, e cila ishte një lajm tr onditës për gjithë botën, sepse ishte kjo dukuri ndodhi vetëm një herë.

Të gjitha foshnjat lindën të shëndetshme.

Mjeku i Natalie, Dr. Kamrava, impl antoi 12 embrione në mitrën e saj, i cili më vonë e humbi lice ncën e tij. Kryesisht janë transplantuar 2-3 embrione.
Në atë kohë, Nataly, e cila ishte e divorcuar, kishte gjashtë fëmijë që jetonin me të.

Emrat e tetënjakëve janë: Noeu, Mali, Isaia, Narya, Gjoni, Makai, Josia dhe Jeremia.

Nataly ka vendosur të luf tojë për 14 fëmijët e saj. Ajo po planifikonte të kthehej në shkollë dhe siguronte financiarisht fëmijët e saj pa ndihmën e publikut.
Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Koronavirus apo grip? Të ndryshëm por me simptoma të ngjashme, vështirësia e dallimit të tyre

Ethe, kollë e thatë, të vjella, diarre. Para Sars-Cov-2, nuk do të kishim asnjë dyshim në vendosjen e një hipoteze të diagnozës para se të shkonim te mjeku sepse ato janë simptomat klasike të gripit.

Por tani me Koronavirusin që vazhdon të mbretërojë suprem, dyshimi është i ligjshëm dhe të dallosh nëse simptomat janë ato të një gripi të parëndësishëm (por gjithsesi të rrezikshëm) ose Covid nuk është aspak e lehtë.

Simptomat e gripit

Megjithëse të dy virusët janë të ndryshëm, simptomat që karakterizojnë gripin sezonal dhe Covid-19 janë shumë të ngjashme. “Të flasësh për gripin sezonal, i cili nga ana e tij ndryshon nga simptomat e ngjashme me gripin – shpjegon virologu italian Fabrizio Pregliasco, – është e nevojshme të kesh tre simptoma tipike në të njëjtën kohë: fillimin e papritur të temperaturës mbi 38 °, prania e të paktën një simptome sistemike siç është dhimbja e muskujve ose kyçeve dhe prania e të paktën një simptome të frymëmarrjes si kollë, rrufë, kongjestion, hundë, dhimbje fyti”.

Simptomat e Covid

Përsa i përket Covid-19, simptomat janë shumë të ngjashme “Temperaturë mbi 37.5°, kollë, dhimbje fyti, vështirësi në frymëmarrje – shpjegon Pregliasco – megjithatë Covid-19 gjithashtu mund të çojë në humbje të papritur të aromës (anosmia) apo edhe vetëm ulje të nuhatjes (hiposmia), humbja e shijes (agjezia) simptoma tipike dhe që nuk lidhen me gripin sezonal”.

Te fëmijët

Me një rënie të lehtë të temperaturave dhe frekuentimin e shkollave dhe mjediseve të lidhura me sportet, është e lehtë për një fëmijë apo adoleshent të kollitet. A duhet të alarmohemi? “Me rifillimin e shkollës – shpjegon Rocco Russo, fëmijët kalojnë më shumë kohë në ambiente të mbyllura dhe për këtë arsye edhe ata që janë alergjikë mund të paraqesin lehtësisht simptoma gjenerike si teshtitja ose kollitja. Nëse nuk ka temperaturë, nuk ka nevojë të alarmoheni, por nëse rritet temperatura, duhet menjëherë të kontaktoni pediatrin ”.

Viruset e para-gripit

Tashmë në këto ditë ekziston një virus i para-gripit me temperaturë të lartë vetëm për një ditë dhe diarre. Si mund ta kuptojnë prindërit se çfarë është pasi diarreja tek fëmijët renditet si një simptomë Covid? “Dizenteria – paralajmëron Russo – është pjesë e simptomave të Covid dhe atyre të disa formave virale të karakterizuara nga çrregullime gastrointestinale, të tilla si Rotavirus. Kjo është arsyeja pse, edhe në rastin e viruseve dhe simptomave të ngjashme me gripin që zhduken një ditë pas shfaqjes së tyre, për fat të keq nuk ka asnjë mënyrë për ta dalluar”

Diagnoza

Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe OBSH bien dakord që kohët e inkubacionit midis dy viruseve janë të ndryshme. Nëse koha mesatare e shfaqjes së simptomave me një virus gripi është nga 1 deri në 4 ditë, për Sars-Cov-2 mesatarja është pesë ditë, por mund të zgjerohet nga 2 në 14 ditë. Por ne nuk mund të mbështetemi vetëm në këtë dhe në rast të temperaturës nuk ka asnjë mënyrë tjetër veç testit të tamponit
Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Ja pasuria e Ilir Metës dhe Monika Kryemadhit, para në bankë, vila dhe shtëpi që nuk i numëron dot

Prona, para në bankë, automjet me vlerë 30 mijë Euro, tokë me sipërfaqe 1200m2, kontratë për një apartament me sipërfaqe 317m2,
janë këto të dhëna në deklaratën e pasurisë së vitit 2013 për çiftin Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi, të cilët asokohe llogarisnin edhe një kredi prej 175 mijë Euro të marrë në vitin 2010 për një blerje apartamenti.

Nga Qeparoja për në Kuvend, Monika Kryemadhi dhe Ilir Meta shijojnë ditën e fundit të pushimeve (Foto) – Shqiptarja.com

Për çiftin Meta-Kryemadhi shihet një rritje e ndjeshme e pasurisë në vitin 2014, kur zonja Kryemadhi bëhet pronare me 100% e 13 apartamenteve përfituar nga një kontratë me Agikons në vitin 2008, përcaktimin në natyrë të pjesës takuese për tokën që ajo posedonte.

Nga shitja e gjashtë apartamenteve çifti ka arritur të shlyejë kredinë si dhe overdraftin e zonjës Kryemadhi të marrë në vitin 2015 dhe ka shtuar me 174 mijë Euro llogarinë bankare.

Viti 2017 përkon me kohën kur fëmijët e çiftit nisen me studime jashtë vendit dhe shihen tashmë llogari bankare në emër të tyre dhe llogaria në Euro konvertohet në Paund vetëm me të drejtë pagese për shkollimin e vajzës Bora dhe djalit Besar.

Deri në deklarimin e vitit 2018 sipas disa përllogaritjeve çifti Meta numëron edhe shtatë apartamente të pashitura nga kontrata e zonjës Kryemadhi dhe më shumë se 100 mijë Euro llogari bankare, ata kanë edhe një overdraft me vlerë 2 milionë lekë.Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Horoskopi ditor e enjte 1 tetor 2020

Dashi

Lajme të mira do të ketë në fushën sentimentale. Marsi do të jetë i pranishëm në shenjën tuaj dhe brenda fundit të vitit do të përjetoni emocione të mëdha. Kush nuk ka një punë momentalisht, shumë shpejtë do të marrë një telefonatë me rëndësi.

Demi

Ka ardhur momenti që të bëni një zgjedhje, por mos u druani, pasi ndikimi i Venusit do të jetë shumë i mirë. Në punë prej kohësh jeni në dilemë, por tashmë do të keni mundësi që të bëni një zgjedhje të rëndësishme.

Binjakët

Kjo është një periudhë e vështirë dhe e pasigurtë sa i takon ndjenjave. Nëse jeni vetëm, lëreni veten të lirë, pranoni takime dhe jetojeni sa më mirë ditën. Në sferën profesionale do të ndiheni të lodhur, por rrini të qetë pasi shumë shpejt çdo gjë do të sistemohet.

Gaforrja

Venusi do të ketë ndikim të favorshëm dhe çiftet që janë bashkë prej shumë kohësh, do të rikuperojnë krisjet. Në punë, kjo është një periudhë e mbushur me dyshimet. Yjet i keni ende kundër dhe për këtë arsye, ju është dashuri që të tërhiqeni nga një projekt.

Luani

Marsi do të jetë ndikim të favorshëm në këtë periudhë në sferën sentimentale. Në punë, mund të keni probleme të vogla financiare, ndaj mundohuni që të bëni kujdes. Me afrimin e fundit të vitit, Saturnin do e keni kundër.

Virgjëresha

Në dashuri do të merrni lajme shumë të mira, pasi Venusi është në shenjën tuaj. Sa i takon punës, ju presin ditë të qeta. Megjithatë ka ardhur momenti për tu përballur me një diskutim të rëndësishëm.

Peshorja

Mund të përballeni me momente tensioni në dashuri, por mundohuni që të rrini të qetë, pasi çdo gjë do të zgjidhet me afrimin e fundjavës. Në punë, duhet të tregoheni të kujdesshëm, pasi një debat banal, mund të shkaktojë një shqetësim të madh.

Akrepi

Nëse në të kaluarën jeni përballur me vështirësi, ka ardhur momenti për ti lënë pas. Në sferën profesionale situata paraqitet mjaft e favorshme, pasi Saturni do të jetë në anën tuaj.

Shigjetari

Jeni përhumbur totalisht në punë dhe e keni lënë pas dore dashurinë. Pikërisht në punë, situata paraqitet shumë e vështirë dhe duhet bërë kujdes, shkruan noa.al.

Bricjapi

Do të jeni nervoz gjatë kësaj dite, por edhe më shumë nëse shoqëroheni me një person të shenjës së dashit ose peshores. Në punë, do të merrni një propozim i cili do ju vendosë në vështirësi se në cilën anë duhet të rrini.

Ujori

Shtatori ishte një muaj i vështirë, por më në fund e latë pas dhe përmirësimi nuk do të vonojë. Në punë, do të keni mundësinë që të bëni vetëm gjërat që ju pëlqejnë.

Peshqit

Mundohuni që të ruani qetësinë dhe të mos debatoni gjithmonë, sidomos nëse po shoqëroheni me një person për të cilin keni interes. Venusi do të ketë ndikim të kundërt në punë dhe kjo gjë do të shkaktojë disa vështirësi me kolegët. Duket sikur keni dëshirë për të ndryshuar punë.Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…

Categories
HOME

Modelja shqiptare vihet në siklet dhe ‘kyçet’ kur flitet për dashurinë: Motra, dua të bëhem teze sa më shpejt

Modelja Xhesika Berberi ishte e ftuar në emisionin Rudina, ku foli për ndërtimin e dy shtëpive të shkatërruara nga tërmeti i 26 Nëntorit. Në studio ishte e ftuar edhe e motra Evis Berberi e cila dha një ndihmë dhe kontribut të madh në ndërtimin e këtyre dy shtëpive.

Përveç kësaj, modelja u pyet edhe për jetën e saj private dhe nëse është e dashuruar pasi kohët e fuundit ka marrë shumë dhurata.

“Po marr shumë dhurata, lulet janë dhurata ime e preferuar që më pëlqen të marr më shpesh. Jam e dashuruar me jetën Rudina”, u shpreh Xhesika dhe më pas ndërhyri motra duke i bërë kërkesë publike.

“Mami e ka ëndërr të martojë Xhesin. Motra dua të bëhem sa më shpejt teze të lutem”, tha Evisi ndërsa Xhesika u shpreh se po e vinin në siklet. “Po më vini në një pozitë shumë të vështirë. Kam dëshirë të bëj një fëmijë, por kam më shumë dëshirë që kur të sjell në jetë një fëmijë, të kem shumë gjëra për t’i treguar. Kur të arrij atë pikun tim atëherë do jem gati të lind një fëmijë dhe ta edukoj”, shtoi modelja.Me posht keni 2 video klikojeni te dyat jane me pjese te ndara
2 videot kan reklam por pritni pak deri te largohet…