Categories
HOME

Relakson muskujt, hap rrugët e frymëmarrjes dhe largon toksinat : Kjo është kura e cila është mëse e nevojshme për këtë periudhë

Përdorimet e terapisë me avull datojnë që në kohën e Egjiptit të lashtë.

Që prej asokohe, kjo lloj terapie rekomandohej për trajtimin e një sërë problemesh shëndetësore, veçanërisht ato që prekin rrugët e frymëmarrjes dhe kundër dhi mbjes së kokës.

Terapia mund të bëhet nëpërmjet një dushi të nxehtë që vesh me avull të gjithë banjën ose përdorimit të një ene të mbushur me ujë të nxehtë dhe mbulimit të kokës me peshqir duke thithur përmes hundës dhe gojës avullin.

Avulli i mbush mushkëritë me ajër të lagësht dhe ka efekte të shkëlqyera terapeutike.

Përfitimet e terapisë me avull për shëndetin

Lehtëson Frymëmarrjen

Nëse ju jeni prekur nga i ftohti, gripi, bronshiti, sinoziti, azma, ale rgjitë apo çdo inf eksion tjetër respirator, atëherë duhet të shfrytëzoni vlerat e terapisë me avull.

Avulli çliron rrugët e frymëmarrjes dhe e bën atë më të lehtë.

Trakti i irrituar respirator lubrifikohet dhe bll okimet eli minohen.

Ju sugjerojmë që në enën me ujë të nxehtë fusni gjethe eukalipti, menteje ose nenexhiku.

Nëse nuk keni gjethe mund të përdorni dy pika vaj të ekstraktit të bimës.

Kundër dhi mbjes së kokës

Dhimbja e kokës që shkaktohet nga sinoziti mund të trajtohet lehtë me terapinë me avull.

Avulli luan rol qetësues për sinozitin dhe largon çdo bll okim të mundshëm.

Marrja e frymës bëhet më e lehtë dhe dhimbja largohet menjëherë.

Në këtë rast sugjerohen gjethet e dafinës në enën me ujë të nxhehtë.

Mund edhe të bëni thjesht avull pa bimë në enë.

Kundër stresit

Terapia me avull qetëson trupin dhe trurin duke nxitur çlirimin e endo rfinës, e cila zbut ndikimin e stresit.

Nxehtësia e avullit rrit qarkullimin e gja kut dhe qetëson muskujt.

Sipas informacioneve këshillohet kamomili ose lavanda si bimë qetësuese brenda enës me ujë të nxehtë.

Eli minon toksinat

Një banjë me avull ju ndihmon të pastroni trupin nga toksinat që akumulohen si pasojë e stresit, ushqyerjes së ke qe, tretjes problematike e të tjerë.

Për më tepër, avulli e vë trupin në gjendje hipotermike në të cilën bakteret dhe viruset nuk mbij etojnë dot.

Kundër ngurtësimit të muskujve

Kjo terapi është e dobishme për të çlodhur muskujt e munduar gjatë një aktiviteti fizik.

Kjo është arsyeja përse sportistët futen në sauna ose bëjnë banjë me avull pas stërvitjes.

Avulli zgjeron enët e gja kut dhe përmirëson qarkullimin e gja kut.

Lëkura dhe flokët

Mjaftojnë 15 minuta me banjë me avull që lëkura të gëzojë shëndet dhe shkëlqim.

Avulli shmang shfaqjen e akneve, pikave të zeza apo njollave.

Ai ndihmon qarkullimin e gja kut në lëkurë por edhe përmirëson shëndetin e flokëve dhe skalpit duke mbajtur nën fre prodhimin e yndyrës.

Kujdes

Terapia me avull nuk rekomandohet për fo shnjat, gratë shta tzëna dhe njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gja kut.

Fëmijët mund të përdorin avullin me preparatet e këshilluara nga mjekët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.