Categories
HOME

Bëni Kujdes !! Ky Është Një Nga Shkaktarët Më Të Mëdhenj Të Kan Cerit: Ndaloni Së Ngrëni Këtë Ushqim Tani!

Sot, po ju paraqesim fakte në lidhje me një ushqim që po shkakton kan cerin dhe ne garantojmë se do të habiteni! Kjo është diçka që shumë njerëz hanë pothuajse çdo ditë!

Bëhet fjalë për një ushqim që hahet shumë edhe tek ne – Salcicet! Njerëzit në Amerikë konsumojnë më shumë se 7 miliardë Salcice duke e bërë këtë ushqim më të kërkuar. Salcicet u krijuan për herë të parë nga emigrantët gjermanë në shekullin e XIX dhe që atëherë ata janë duke u bërë gjithnjë e më shumë popullor me çdo ditë. Për fat të keq, studimet arriti të provojnë se janë seriozisht të dëmshme për shëndetin njerëzor.

Salcicet nuk përmbajnë asgjë organike dhe janë ushqime të përpunuara dhe pa vlera ushqimore. Prodhuesit prodhohen duke përdorur makineri në fabrika të cilat mund të bëjnë deri në 300.000 Salcice në një orë. Ato bëhen prej pule, viçi dhe mish derri. Por, prodhuesit fusin brenda cdo gjë nga derri vici i cili përfshin edhe kokat e kafshëve, këmbët, lëkurën dhe indit yndyror.

Këto janë të kombinuara dhe bëjnë një paste trashë. Pastaj, prodhuesit shtojn shumë aditivëve të tilla si shurup misri, msg (glutamate monosodium), kripë, nitrateve dhe kështu me radhë të cilat futen për të përsosur shijen e sallamit. Por ata në të vërtetë janë bërë një nga ushqimet më kan cerogjene! Një hulumtim që është kryer nga Universiteti Hawaiian kanë provuar se të gjitha mishrat e përpunuara rritin shanset e kan cerit pankreatik edhe me 67%.

Fakti që një salcice në ditë mund të rrisë shanset e kan cerit kolorektal deri 21% dhe është pohuar nga Instituti Amerikan për Kërkimet e Kan cerit është shumë e tme rrshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.