Categories
HOME

Nje Këshill E Artë Nga Kardiologët Se Si T’i Zhbllokoni Artereet Në Mënyrë Natyrale..

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se sa e rëndësishme është zhbllokiimi i arteereve.

Artereet janë pjesë e ndërlikuar e sistemit qarkullues të trupit. Kur nuk funksionojnë siç duhet, shëndeti juaj mund të jetë në rreeziik të lartë.

Por, artereet zakonisht bllokoheen nga pllakat bakteriialeet ë cilat përbëhen prej yndyrës, mbetjeve, kolesterolit dhe kalciumit. Kjo shkakton që artereet të ngushtoheen, e rrjedhimisht duke shkaktuar qarkullim më pak efikas të gj akut përgjatë trupit.

Thënë më thjesht, ky bllokiim ndikon që gj aku i freskët dhe me oksigjen të ketë më shumë vështiirësi të qarkullojë përgjatë sistemit të gj akut, e kjo pastaj shpie në probleeme shëndetësore, shumë prej të cilave mund të rezultojnë në sëmunddjee fatalee.

Kjo është arsyeja se përse është mirë të kujdeseni për shëndetin arteriial, ndërkaq më pposhttë ju sjellim disa shprehi që ndikojnë në zhbllokiimin e tyre.

Ushqehuni shëndetshëm
Shkaktari kryesor i bllokiimit të arteereve është ushqimi i pashëndetshëm. Ajo çfarë hani ka ndikim seriioz në zemrën dhe trupin tuaj, kështu, një dietë e shëndetshme është diçka që duhet ta bëni shprehi.

Hani yndyra të shëndetshme

Yndyrat e pangopura janë të shëndetshme, të shijshme dhe të shëndetshme. Këto lloj yndyra i gjeni në peshk, produkte arrore, ullinj dhe avokado.

Shmangni yndyrat e dëmshme
Shmangni yndyrat që vijnë nga ushqimet e përpunuara dhe ushqimet e shpejta. Largoni krejtësisht nga dieta nëse është e mundur.

Zvogëloni yndyrat e ngopura
Produktet e bulmetit dhe mishi me shumë yndyrë konsiderohen yndyra të ngopura. Këto nuk janë opsione të shëndetshme, andaj kërkoni mish pa yndyrë dhe shujta që janë të bazuara më shumë me bimë.

Zvogëloni sheqerin
Burimet e përpunuara të sheqerit, siç janë pijet e ëmbla, tortat, biskotat, akullorja, etj., janë të mbushura me kalori, por nuk ofrojnë are vlera ushqyese. Nëse trupi ju kërkon diçka të ëmbël, atëherë hani pemë sepse janë të mbushura me sheqer natyral dhe shumë minerale e vitamina.

Shtoni fibra në dietë

Sasitë e mira të fibrave të tretshëm janë të mahnitshëm për zvogëlimin e kolesterolit të kkeq. Hani tërshërë, perime dhe fasule për të marrë fibra të tillë.

Përveç këtyre, ekspertët jua rekomandojnë edhe disa këshilla tjera:

– Bëni gjumë mjaftueshëm
– Pini më shumë çaj (çaj kamomil, çaj të zi, çaj Oolong)
– Bëni ushtrime fizike rregullisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.