Categories
HOME

Permirso gabiminNëse i keni hedhur gjellës më shumë kripë dhe nuk dini se si të veproni !! Mesoi 5 mënyrat që do t’iu ndihm,ojnë që të….?!

Sigurisht shumë kripë mund të jetë e dëmshme për organizmin, por edhe shumë e hidhur për ushqimin. Me sig,uri ju ka ndodhur që të paktën një herë gjatë gatimit t’ju rrëshqasë dora me kripën,

por nuk keni ditur si të veproni. Në këtë shkrim Agroweb.org ju tregon disa nga mënyrat më efikase për të ri,marrë në dorë situatën në kuzhinën tuaj edhe pas ndonjë gabimi.

Uji

Uji mund të jetë një ndër zgjedhjet më të shpejta dhe të mira në rastet kur ju prishen gatimet. Sidomos t,ek supa apo gatimet e lëngshme pak ujë të ftohtë mund t’ju nxjerrë nga situata.

Bëni kujdes të mos shtoni shumë ujë pasi mund t’i hiqni shijen përbërësve të tjerë. Fill,oni duke hedhur një filxhan të vogël ose një filxhan çaji dhe gjithnjë trazojeni mirë. Vëreni përsëri në

zjarr gatimin tuaj dhe në fund provoni një majë luge për të parë nëse shija është balan,cuar.

Uthulla

Limoni, uthulla apo lëngjet që kanë një masë aciditeti mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni shi,jen e ushqimeve tejet të kriposura.

Mjafton pak limon i shtrydhur apo një lugë çaji uthull që të balancojë kripën e gjellës tuaj. Kjo mëny,rë do të zbusë shijen e hidhur që lë kripa me një shije të re siç është ajo e limonit apo hudhrës.

Perfekte për ta përdorur tek patatet, mishi apo peshku megjithatë sigurohuni të hidhni sasi të vogla ed,he të këtyre lëngjeve.

Zhytja në ujë

Nëse ju ndodh të blini shpesh mish apo ushqime të kripura që nga dyqani me siguri e dini se sa të hidhura mu,nd të jenë.Për të hequr kripën e tepërt mjafton t’i fusni këto ushqime në ujë dhe lërini për disa orë. Më pas mund ta gatuani apo thani si normalisht.

Patatet

Nëse për të hequr ndjesinë e djegies tek supat përdorni niseshte për të hequr kripën e tepërt mjafton të zhysni në të një pa,tate. Për ta bërë këtë lani mirë një patate mesatare dhe thjesht futeni që të gatuhet bashkë me përbërësit e tjerë.Ky proces do të largojë kripën tek gatimet e lëngshme siç është kripa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.