Categories
HOME

Kapsllëku, Ja Cili Mineral I Mungon Organizmit Tuaj..?

Vuanii shpesh nga dhimbbjeet e kokës, kapsllëku apo ankthii? Nuk keni përse të përdorni vazhdimisht iilaçe. Zgjidhja më e mirë është: Magnezi, një mineral i rëndësishëm që shumica prej nesh nuk po e konsumojmë mjaftueshëm. Gati 68% e njerëzve nuk marrin mjaftueshëm magnez, një mineral që luan një rol të rëndësishëm tek mbi 300 reaksiione enziimatikee në trup.

Duke qenë se ky mineral luan një rol të rëndësishëm në shumë reaksiione në trup, mosmarrja mjaftueshëm e tij mund të shkaktojë shumë dëmee. Magnezi ndihmon në relaksimiin e muskujve dhe rrjedhjen e gj akut, prandaj mungesa e tij mund të shkaktojë shumë probleeme, duke filluar nga dhimbbjaa e kokës, lodhja deri tek kapsllëku, thotë Shields. Ky mineral luan gjithashtu një rol të rëndësishëm në mbajtjen nën kontroll të niveleve të sheqerit në gj ak dhe ka një efeekt qeetësues në sistemin neervor, prandaj mungesa e tij mund të shkaktojë rritje të sheqerit dhe mund të çojë në annkth dhe pagjumësi.

Ku mund ta merrni magnezin?

Ndoshta magnezi mund të mos kurojë çdo dhimbbjee, megjithatë, duke konsumuar çdo ditë ushqimet e duhura, të pasura me të, ju i siguroni trupit mundësinë të funksionojë siç duhet. Meshkujt duhet të marrin rreth 400-420 mg magnez në ditë. Në përgjithësi, ushqimet që janë të pasura me fibër janë burim i mirë edhe i magnezit. Të tilla ushqime janë perimet me gjethe jeshile, si sallata, lakra, brokoli, frutat e thata (sidomos bajamet), kungulli, djathi suedez, bishtajoret (sidomos fasulet e kuqe) etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.