Categories
HOME

Çaji Qe Ju Ndihmon Per Reumen Dhe Ishijazin.. Ja Receta E PLOTE..

Mështekna është një ndër bimët me ndikim të fuqiishëm. Çaji bëhet nga sythat dhe fletët e mështeknës dhe është një ndër diuretikët më të fuqiishëm natyralë.

Ky çaj avancon tajiitjee të lëngjeve të tepërta nga trupi, ndihmon me rastin uljen e ënjtjevee të cilat mund të shfaqen për shkak të probleemeve me zemrën apo sëmuurjeen e veshkave.

Meqenëse çaji nga mështekna nxit tajitje të lëngjeve të tepërta, ai gjithashtu nxit eliiminimm të tokksinaave nga trupi.

Prandaj, mështekna (Betulaalba) është “gjuetaar” aktiiv në trup. Aq më tepër, çaji nga mështekna deziinfektonn edhe traktin uriinar.

Çaji nga mështekna nuk duhet të pihet shumë shpesh, sepse ekzistojnë edhe bimë të tjera të cilat gjithashtu ndikojnë tajiitjee të uriinës, mirëpo ai rekomandohet posaçërisht zbërthiimin e gurëve dhe nxjerrjen jashtë pa dhembbjee nga veshkatt.

Fletët e mështeknës me sukses janë përdorur për trajtimin e sëmunddjevee të lëkurës, rrebulliit, eliminimin e proteinave nga uriina, nxjerrjen e thartiirës nga organizmi dhe përdoret si iilaç për eethe dhe sëmunddjee reeumatiike.e

Receta natyrale nga mështekna:

Çaj për elimiiniminn e tepricës së lëngjeve nga organizmi

5 g fletë mështekne,
 5 g rozmarinë,
 5 g fletë hithi,
 10 g hjekëse fushash,
 10 g fletë boronice.

Një lugë e kësaj përzierjeje qiteni në dy decilitra ujë të vluar. Mund të shtoni mjaltë në çajin e ftohur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.