Categories
HOME

Lëngu Që Parandalon Sëmundjeet E Zemrës Dhe Pastron Arteriet Nga Yndyra Ja / RECETA /

Një studim kliinik ka dalë në përfundimin se konsumi i rregullt i një fruti të vetëm ka fuqinë të zvogëlojë rreeziikun e sëmunddjeeve të zemrës dhe të mbajë nën kontroll presiionin e gj akut.

Shkencëtarët kanë konfirmuar se shega mund të parandalojë dhe kurojë probleemet kardiiovaskuulare,si trashjee të enëve të gj akut, akumulim i yndyrës etj.

Studimi tregoi se shega apo lëngu i saj:

Zvogëlon sasinë e pllaakave në arteriie
Redukton nivelin e streesiit oksiidativ
Redukton akumulimin e liipideve (yndyrë) në muskujt e zemrës

Ky nuk është studimi i parë i këtij lloji pasi dhe më herët në vitin 2004, studiuesit publikuan një hulumtim 3 vjeçar që ku thuhej se lëngu i shegës reduktonte me 29% probleemet e zemrës. Një kupë shegë përmban 144 kalori, 7 gram fibra, 3 gram proteina, vitaminë C, vitaminë K, folate dhe kalium.

Leave a Reply

Your email address will not be published.