Categories
HOME

Momenti i adhurueshëm kur qeni ‘m.by.te.t’ në një grumbull të madh dëbore

Ky është momenti i adhurueshëm që një qen ‘u va.rr.o.s’ në një grumbull të madh dëbore ndërsa pronari i tij po pastronte ballkonin prej saj.

Pamjet tregojnë një qen të bll.ok.u.ar në një grumbull dëbore me kokën jashtë në Kolorado.

Pronari i tij, i cili ka qëndruar në majë të shkallëve, pastron borë në një mënyrë të ngadaltë metodike.

Ai mbledh një sasi të madhe e shtyn përpara dhe ajo bi.e poshtë në kokën e qenit të vogël.

Ndërkohë qeni, me origjinë nga Alpet Zvicerane, shikon rreth e rrotull dhe nuk duket i më.rzit.ur nga dëbora që bie.

Ndërsa dëbora bie poshtë tij befas, ballkoni dhe kati i zbukurimit gradualisht pastrohen.

Momentet më vonë, ai k.ërcen përpara dhe sh.këp.utet nga grumbulli i madh.

Categories
HOME

Merr një banane dhuratë, reagimi I fëmijës nuk është ai që prisni (VIDEO)

Prindërit vendosën ti bënin një lojë të voglës së tyre, Aria vetëm dy vjeçe.

Për Krishtlindje i bënë dhuratë një banane. Prindërit ishin përgatitur që fëmija të kishte një reagim të tri.shtu.esh.ëm kur të shikonte bananen dhe gjithcka po e filmonin.

Por për çu.di.në e tyre vazja u gëzua aq shumë sa dhe prindërit u habitën.

Categories
HOME

Kur pa vogëlushen pas lindjes, gruaja tregon se shikoi burrin e saj dhe pyeti veten nëse ai është babai i saj (FOTO)

Një nënë thotë se ajo vuri në pikëpyetje atësinë e vajzës së saj pasi ajo lindi me flokë dhe lëkurë “ndryshe” – por rezultoi se ishte albinizëm.

Sipas mediave të huaja, Edith Garcia, 33 vjeçe, nga Kalifornia dhe me prejardhje meksiko-amerikane, lindi foshnjën Tatiana në qershor të vitit 2014.

Ajo dhe burri Raul nuk e kishin idenë që të dy ishin bartës të gjenit albinizëm, dhe në fillim u mahnitën nga pamja e vajzës së tyre.

“Kur lindi Tatiana, gjithçka që mund të shihja ishte kjo vajzë me lëkurë të tillë dhe me flokë bjonde – nuk dija çfarë të mendoja”, tha Edith.

“Për një sekondë, unë shikova te burri im dhe pyesja veten se çfarë bëri”.

Megjithatë, ajo ka shtuar se menjëherë ka vënë në dy.shi.m mendimet e saj.

Albinizmi është një gjendje e karakterizuar nga mu.ng.esa e pigmentimit në lëkurë, flokë dhe sy.

Kjo gjithashtu rezulton në shikim të do.bët dhe perceptim të thellësisë, si dhe lëvizje të pa.vulln.etsh.me të syve dhe ndjeshmëri ndaj dritës.

Gjendja shk.akt.ohe.t nga trashëgimia e gje.neve rec.esi.ve, domethënë prindërit shpesh mund të mbajnë gje.nin pa u prekur nga ai.

“Pasi [Tatiana] lindi, nëna ime e pyeti gjyshin tim nëse ai kishte njohuri për ndonjë të afërm dhe ai konfirmoi që kishte, por ata ishin të paktën pesë breza mbrapa”, tha Edith.

“Ana e burrit tim kishte kushërinj të largët”.

Edith thotë se Tatiana nuk është shumë e ndi.kuar nga njerëzit në publik që vërejnë pamjen e saj.

“Tatiana e di se është e veçantë”, tha ajo. “Por ajo është mësuar me vëmendjen që merr nga të huajt dhe nuk duket se e pe.ng.on kjo”.

“Ajo e di se kjo është kryesisht për shkak të flokëve të saj të bardhë ashtu siç thonë njerëzit zakonisht”. “Unë mendoj se është gjithashtu e rëndësishme që ajo të ndjehet e sigurt dhe të dijë që ajo është e veçantë në mënyrën e saj, por prapë është e njëjtë”.

Tatiana lindi vetëm një ditë para Ditës Kombëtare të Ndërgjegjësimit të Albinizmit, e cila bie në 13 qershor.

Edith thotë se leximi për përvojën e njerëzve të tjerë me albinizëm e ndihmoi atë të kuptonte gjendjen e vajzës së saj, dhe se ajo tani dëshiron të rritet ndërgjegjësimi mes të tjerëve.

Categories
HOME

Mendonte se ishte një monedhë e çu.dit.shm.e, djali e tërhoqi dhe zbuloi diçka të fri.ksh.me (FOTO)

Shpesh kurioziteti na çon të shqyrtojmë edhe gjërat më të parëndësishme që mund të shohim në rrugë, kështu bëri edhe Mike Corriero, një amerikan i ri i cili pa një gjë të çu.dit.shm.e në mur, e tërhoqi dhe ajo që zbuloi ishte paska e fr.iks.hm.e.

Ai vuri re një objekt të çud.itsh.ëm në murin e kopshtit të tij që në pamje të parë dukej si një monedhë.

Vijat e saj në formën sferike i dha atij idenë e një monedhe të pa.njo.hur dhe kështu ai vendosi që ta hulumtonte më tej për të zbuluar se çfarë ishte në të vërtetë.

Kur Mike e tërhoqi objektin kuptoi se ajo ishte një merimangë.

Pasi e mori veten nga tre.m.bja kur pa pamjen e fri.ksh.me të merimangës, djaloshi vendosi ta fotografonte dhe të shpërndante imazhin e saj në internet dhe ato u bënë virale në një kohë të shkurtër.

Ai nuk e specifikonte se çfarë lloj merimange ishte, por dihet se këto insekte shpesh krijojnë vri.m.a për të k.apur pr.en.ë e tyre me çrre.gu.lli.me prej mëndafshi.

Zakonisht, mizat janë vik.ti.m.at e tyre kryesore, sepse kur qëndrojnë në k.urt.h.et e tyre, ajo fillon të dr.id.het, gjë që ala.rm.o.n merimangën e uritur.

Ne jemi të sigurtë se Mike do të jetë më i kujdesshëm herën tjetër kur të dëshirojë të heqë diçka nga muri.

Categories
HOME

Tentuan t’ia vj.edh.in pajisjet e punës, pronari ua “tregon qejfin” haj.du.tëve (VIDEO)

Një person ka vendosur që të ta.ll.et më një grup ha.jd.utës.h.

Ai, i kam.uflua.r si një postier, bënë n.dalesa në zona të ndryshme, derisa kishte lënë disa pajisje në furgonin e tij.

Kësisoj, dy h.ajdu.të bëjnë përpjekje të njëpasnjëshme që t’ia vj.edh.in mjetet, gjë për të cilën është në dijeni personi i ka.muf.lu.ar.

Ai, sapo e merr vesh se haj.d.ut.ët janë futur në furgonin e tij, ua mb.yll derën për t’ua “mësuar një mësim të vlefshëm”.

Ndiqeni videon për të kuptuar më shumë nga e gjithë kjo.

Categories
HOME

VIDEO/ Erdhi babi! Këta fëmijë nuk e mbajnë dot gëzimin kur i ati kthehet nga puna

Ka shumë momente brenda një dite të cilat mund të n.xi.si.n një entuziazëm të pa.pritur të mendjes tek një fëmijë.

Ndoshta askush nuk po e ngroh aq shumë zemrën tuaj sa reagimi i një të vogi tek shikon prindin që kthehet nga puna pas një dite të gjatë.

Videoja u ng.ar.kua në YouTube javën e kaluar nga HooplaHa.com dhe tashmë ka grumbulluar mbi 120,000 shikime, me komentuesit që e cilësojnë si ngrohëse zemrash.

Përmbledhja, e përbërë nga disa video në shtëpi, kap momentin kur vogëlushët rrë.mb.eh.en nga gëzimi fiks në momentin kur kuptojnë se po kthehet në shtëpi babai i tyre.

Një vogëlush mezi mund të përmbajë e.k.sit…im.in e tij, duke shtrënguar grushtat e tij dhe duke u he.dhur me gëzim. Të tjerët shikojnë nga dritarja me pa.durim para se të hi.dhe.n në krahët e babait.

Categories
HOME

Transformimi i pabesueshëm i 3-vjeçarit “të ma.llk.uar” të shpëtuar nga akt.ivi..stj.a daneze në Nigeri (fotot)

Një fëmijë i b.ra.kt.is.ur drejt vd.ekj.es nga prindërit e tij dhe ko.muni.teti prej be.styt.ni.ve se ishte “i ma.llk.ua.r”, ka pësuar një transformim rrënjësor pasi u shpëtua nga një akti.vist.e bamirësie nga Danimarka.

Pesë vjet më parë në rr.jet u shpërndanë pamjet e rë.n.da të tre-vjeçarit të k.eqush.qyer, i br.ak.tis.ur në rrugët e Eket në Nigeri.

Në janar 2016, filantropistja daneze Anja Ringgren Loven e shpëtoi të voglin, i cili më pas u quajt Hope (Shpresë), i cili ishte br.akt.isu.r në fatin e tij nga familja pasi besonin se ishte “i ma.gjepsur”.

Anja tregon: “Hope ishte në gjendje të rë.nd.ë kur e shpëtuam. Ai ishte shumë i ke.qus.hqy.er dhe kishte disa sëm.un.dj.e. Dy javët e para ai qëndroi në sp.it.al në gjendej të rë.nd.ë. Ne nuk e dinim nëse do të mbij.eton.te apo jo”.

Por sot i vogli, i cili për.mb.ysi shanset duke i mbi.jetu.ar të kaluarës tr.au.matik.e, është një shtatë-vjeçar i lumtur.

Kjo falë bamirësisë së themeluar nga Anja e quajtur ‘Land of Hope’.

Grupi ka ndihmuar në shpëtimin e qindra fëmijëve të br.ak.tisu.r gjatë tetë viteve të fundit, kryesisht në kontinentin afrikan, të cilët si ‘Hope’ a.ku.zoh.en si ‘të m.all.k.uar.’.

Pas shpëtimit nga vd.ek.ja e sigurtë në rrugë, Hope ishte dërguar në s.pit.al, ku kishte marrë mjekime për të v.rar.ë k.rimat në barkun e tij dhe kishte bërë tra.ns.fuz.io.n g.ja.k…u për të shtuar qeliza të k.uqe.

Më pas ai u ushqye dhe u arsimua nga grupi i bamirësisë, dhe tashmë ai nuk ngjason më fare me fëmijën në prag të vd.ekj.es që pre.ku zemrat e botës me fotot në 2016.

Anja thotë: “Hope është tashmë në shëndet të plotë dhe i pëlqen shumë të shkojë në shkollë. Ai është inteligjent, ka pasion artin dhe kërkon të jetë kreativ. Ne e quajmë nganjëherë ‘Pikaso i vogël’.

Categories
HOME

Xhamia e Plumbit nën ujë/ Foto nga situata e përmbytjeve në Shkodër

As Xhamia e Plumbit nuk i ka shpëtuar përmbytjes në Shkodër.

Pavarësisht se reshjet e shiut kanë pushuar prej ditës së djeshme, uji nuk është tërhequr nga një pjesë e madhe e banesave dhe tokave në qytetin veriperëndimor.

Në Njësinë Administrative Dajç, hidrometri tregon një rritje prej 11 cm. Të paktën 9 banesa janë nën pushtetin e ujit.

Ndërkohë, bashkia Shkodër kërkon ndërhyrje emergjente nga Bordi Rajonal Lezhë për të bërë të mundur mbylljen fundore të argjinaturës së Darragjatit pasi uji vërshon në zonën e banuar.

Categories
HOME

Veliaj poston foton me dy figurat e rëndësishme që ikën nga LSI: Bashkimi bën fuqinë

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj ka postuar një foto ku shfaqet në mes dy emrave të rëndësishëm të larguar nga radhët e LSI-së e që tani i janë bashkuar Partisë Socialiste.

Në foto Veliaj shfaqet me ish-ministrin e LSI- së, Nasip Naço dhe ish-deputetin e po kësaj partie në Berat, Gledion Rahovica.

“Bashkimi bën fuqinë”, shkruan kryebashkiaku Veliaj në Twitter.

Kohët e fundit nga Lëvizja Socialiste për Integrim janë larguar shume persona të rëndësishëm dhe anëtarë, duke iu bashkuar Partisë Socialiste.